Neem nu contact op
Address
36 Tennant Rd, Kenilworth, Kaapstad, Zuid-Afrika

Ewout in de Verslavingskliniek: Afkicken bij Anker Huis

Afkickkliniek Anker Huis staat samen met partnerklinieken Cherrywood House en Villa Consano centraal in een nieuwe serie van programmamaker Ewout Genemans, waarin hij Nederlanders opzoekt die behandeling volgen voor hun verslaving in Zuid-Afrika.

Ons behandelcentrum trekt jaarlijks veel Nederlandse cliënten. Genemans wil in zijn programma Ewout In De Verslavingskliniek begrijpen waarom een behandeling in Zuid-Afrika zo aantrekkelijk is voor Nederlanders.

Door intieme interviews met cliënten en onze medewerkers krijgt hij antwoord op deze en andere vragen. De Videoland-serie geeft een unieke kijk achter de deuren van Anker Huis, die normaal gesproken strikt gesloten blijven vanwege onze focus op de privacy van cliënten.

right-column-image

Wat is Ewout In De Verslavingskliniek?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Videoland (@videolandonline)

Ewout In De Verslavingskliniek is een reportageserie op Videoland waarin televisiemaker Ewout Genemans een maand lang Nederlanders met verslavingsproblemen volgt tijdens hun behandeling in Zuid-Afrika.

De afgelopen jaren kwamen BN’ers zoals Gordon en Rick Brandsteder in het nieuws toen ze afreisden naar het prachtige Zuid-Afrika om af te kicken. Ook steeds meer gewone Nederlanders weten echter het land te vinden voor hulp bij hun problemen.

Ewout Genemans loopt in zijn nieuwe programma mee met enkele Nederlanders tijdens hun behandeling en probeert te begrijpen waarom zij voor Zuid-Afrika kozen.

Welke rol heeft Anker Huis in het programma?

Anker Huis heeft een centrale rol in het programma. Ewout Genemans is in de eerste afleveringen te gast bij Anker Huis. Hier spreekt hij onder meer Nederlandse cliënten die in behandeling zijn voor een alcoholverslaving en ketamineverslaving. Hij volgt hun afkickproces en leert meer over de stappen van een behandeltraject, waaronder de verschillende therapieën die we bieden. In intieme en soms emotioneel zware gesprekken delen cliënten verhalen over hun verleden en hun uitdagingen voor de toekomst.

Wanneer is Ewout In De Verslavingskliniek te zien?

Ewout In De Verslavingskliniek is vanaf woensdag 22 mei te zien op Videoland. Wekelijks is een nieuwe aflevering te streamen op de dienst. Anker Huis is de focus van meerdere afleveringen in de nieuwe serie. De programmamaker verbleef in totaal een maand lang in Zuid-Afrika om te begrijpen waarom afkicken in het land zo in trek is onder Nederlanders en om te laten zien wat voor verslavingszorg Zuid-Afrika te bieden heeft.

Waarom afkicken bij Anker Huis?

Afkicken bij Anker Huis biedt veel voordelen ten opzichte van de verslavingszorg in Nederland, laat Ewout Genemans zien in zijn programma.

Zo zijn er geen lange wachttijden, is de zorg van een hoog niveau en word je behandeld op een prachtige, afgeschermde locatie waar je volledig tot rust kunt komen. Anker Huis heeft bovendien veel ervaring met het bieden van ondersteuning en begeleiding aan Nederlanders.

Onze Nederlandse cliënten zijn op zoek naar behandeling van de onderliggende oorzaken van hun verslaving. Bij Anker Huis stellen we niet de gebruikelijke vraag “Hoe kunnen we je verslaving stoppen?”, waarmee alleen snel de symptomen van verslaving worden bestreden.

In plaats daarvan focussen we ons op de lastige vraag “Waarom ben je verslaafd?” Het beantwoorden van deze vraag is de sleutel voor effectieve verslavingszorg en een duurzaam herstel.

Enkele voordelen van afkicken bij Anker Huis zijn:

  • Snel weg! Directe opname, geen wachtlijsten
  • Geen ‘nummertje’ maar persoonlijke zorg op maat
  • Veel ervaring met ondersteuning en begeleiding van Nederlandse cliënten
  • Afkicken op een prachtlocatie met luxe faciliteiten
  • Relatief lage kosten en mogelijk vergoede behandeling
right-column-image
left-column-image

Privacy en gemak

Veel bekende Nederlanders zoeken privacy en gemak bij de behandeling van hun verslavingsproblemen. Om die reden weten ze al jarenlang hun weg te vinden naar Zuid-Afrika.

Anker Huis vindt het belangrijk dat cliënten in alle rust en stilte kunnen werken aan hun herstel. We beschermen daarom strikt de identiteit van cliënten.

Zij kunnen zich bovendien volledig focussen op hun behandeling dankzij onze luxe faciliteiten, mooie accommodaties en ontspannende activiteiten.

Problemen in Nederland achterlaten

Een behandeling bij Anker Huis betekent dat je alle problemen in Nederland achter je kunt laten.

Na een directe vlucht vanaf Schiphol stap je uit in een land zonder de verleidingen uit je vertrouwde omgeving.

Ondersteund door ons team aan specialisten kun je bij Anker Huis de stap zetten naar een beter leven.

 

Laat je problemen achter je en begin je reis naar een beter leven