Nog een paar plekken in de kliniek beschikbaar. Bel nu 020 808 0187
020 808 0187
Address
Herengracht 420, Kamer 201, 1017 BZ Amsterdam, Netherlands

Iemand die verslaafd is voelt zich vaak geïsoleerd en denkt door de verslavingsproblemen niet te kunnen communiceren met familie en vrienden. Een verslaving heeft echter ook grote gevolgen voor naasten. Deze gevoelens kunnen vaak slecht worden verwerkt door het gebrek aan communicatie. 

Familie ondersteuningsgroep

Wij richten ons op de onderliggende oorzaken die aan de basis van het probleem liggen.

Onze aanpak

Iemand die verslaafd is voelt zich vaak geïsoleerd. Door de verslavingsproblemen denk je dan niet te kunnen communiceren met familie en vrienden. Een verslaving heeft echter ook grote gevolgen voor naasten. Deze gevoelens kunnen vaak slecht worden verwerkt door het gebrek aan communicatie.

Dit kan een verwoestend effect hebben op familie en vrienden. Tijdens de ‘actieve verslaving’ (nog steeds aan het gebruiken of drinken) kan iemand die verslaafd is zich nauwelijks inleven in anderen. Hierdoor is er weinig erkenning voor de impact die het gedrag van de verslaafde heeft op familie en geliefden. Het gebrek aan empathie zorgt ervoor dat de pijn in de omgeving niet goed wordt verwerkt.

Families zijn in deze fase gericht op het “fixen” van hun naaste. Ze denken dat alles weer normaal wordt wanneer hun geliefde door iemand “gefixt” wordt. Dat is echter niet het geval.

De pijn van naasten is ook een vorm van trauma. Wanneer je dit inzicht accepteert, begrijp je dat ook de familie moet herstellen. Begeleiding is nodig voor de familie om de verslaving te begrijpen en het effect dat deze heeft op het gezin. Alleen zo kunnen de pijn en trauma’s goed worden verwerkt.

Verslaving is een ziekte die de hele familie raakt, niet alleen het individu.

right-column-image
left-column-image

De Familie ondersteuningsgroep van Anker Huis is voor het gezin, niet voor de persoon die aan een verslaving lijdt. Wij bieden familieleden de steun, voorlichting en hulpmiddelen die nodig zijn om de reis naar herstel te beginnen. We helpen je laten inzien dat steun nodig is en dat je deze ook verdient als familie zijnde.

Vaak benaderen familieleden ons met de vraag wanneer ze hun geliefde weer kunnen vertrouwen. Herstel van vertrouwen vereist eerlijke gesprekken tussen de familie en degene met een verslaving. Door wederzijds begrip over de uitdagingen van beide kanten kan vertrouwen weer worden opgebouwd. Wij helpen om gezonde en open communicatie op gang te brengen. Zo wordt een grote stap gezet richting herstel van de relatie.

Onze Familie ondersteuning groepssessie vindt eenmaal per week plaats in het Anker Huis. De sessie wordt gehouden op zaterdagochtend tussen 10.00 en 11.30 uur. Alle families die te maken hebben met de verslaving van een geliefde zijn welkom om aan te schuiven, ook wanneer je naaste niet in behandeling is. De sessies zijn gratis.

Stuur een e-mail naar info@afkickkliniek.nl wanneer je een plek wilt reserveren in de groep. We beantwoorden ook graag mogelijke vragen die je hebt over de inhoud van de sessies en andere zaken. Reserveringen moeten per week worden gemaakt. De groepssessies vinden altijd plaats, ongeacht het aantal deelnemers.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

Programma

Time
30 dagen – 3 maanden
Het individu staat centraal in ons klinische opname behandeltraject. We hanteren daarom een flexibele aanpak waarbij veel aandacht is voor jouw persoonlijke behoeften en wensen. Een behandeling duurt minimaal 4 weken.

Nazorg

Time
Wekelijks
Anker Huis Luxe Afkickkliniek
Wij helpen onze cliënten bij het bereiken van een zinvol herstel. Hierna is het doel om een gelukkige en gezonde levensstijl te vinden die je vol kunt houden. Deze duurzame basis helpt in het verdere succes van herstel en om een terugval te voorkomen.